March 31, 2011

rindu!!!!!

30 MARCH.....
tarikh nie dah jadi satu tarikh yg akan aku ingat setiap tahun lepas nie.....INSYAALLAH
ia dh jd macam sebahagian dr hidup aku.....
aku harap tarikh nie akan jd sebahagian dr hidup aku.....

huh pelik kan????
masuk2 dah cita pasal tarikh....
bukannya apa....
tarikh nie tarikh besday org yg paling aku sayang selain dr ahli keluarga aku....
so aku harap dia jd sbahagian dr keluarga aku lar 1 hari nanti....
dah lama aku x melepak kat blog nie.... 
dah hujung2 sem nie....
masing2 sibuk wat assignment lar....keja lar....nk test pnya pasal....x maw ketinggalan jaoh berbanding student yg pandai2....
so kena lar study....
xnak ulang kelalaian sem 1....

xpa lagh eqk kengkawan...nk study....wkwkwk


SALAM KUPU KUPU





March 23, 2011

BLUE!!!!!!





dah lama aku x layan lagu2 group blue nie....
ada lar 1 hari nie tgh dok layan youtube....
asyik2 keluaq justin bieber...
asyik2 keluaq lady gaga
kalaw lar depa taw perkara sebenar pasai 2 ekoq hamba dajal nie....
minat sunggoh dgn 2 org nie....so member aku pon cakap....
"cuba ang try dengaq lagu nie,"......
aku pon try lah mengetest kepantasan streamyx yg ada kt umah sewa aku neh....(hehehe)
fuhh best jgak....+ masa lee ryan tarik tu.....
"iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii can't breath easy...." camtu lah kot....
hehehe ka lah....kat bawah nie lirik dia.....layannnn.....




Cruel to the eye 
I see the way he makes you smile 
Cruel to the eye 
Watching him hold what used to be mine 


Why did I lie 
Why did I wander where to fly 
Ooh why 
Ooh why 



And I.........can't breathe easy 
I cant sleep at night 
Until your by my side 
No I........can't breathe easy 
I cant dream you had another dream without you lying next to me 
There's no way 



Crushed me inside 
For every word that caused you to cry 
Crushed me inside 
I wont forget, no I wont baby I 
Don't know why 
(Don't know why) 
I left the one I was looking to find 



Ooh why 
Ooh why 



WHY 



I.........can't breathe easy 
I cant sleep at night 
Until your by my side 
No I........can't breathe easy 
(Breathe easy) 
I cant dream you had another dream without you lying next to me, there's no way 
No I.........can't breathe easy 
I cant dream you had another dream without you lying next to me, there's no way 



Out of my mind 
Nothing makes sense anymore 
I want you back in my life 
That's all I'm breathing for 
Ooh I...................... 
Tell me why................ 
Ooh Tell me why 
I cant dream you had another dream without you lying next to me, there's no way 



no no no no no I................can't breathe easy 
I cant sleep at night 
Until your...by my side 
Yeah 
I...................Can't breathe easy 
No I... 
I can't dream you had another dream without you lying next to me, there's no way 

There's no way 


salam kupu kupu.....

March 18, 2011

K@W@N

"huh....." pak non mengeluh....
memba dia, en tanya, "awat non,".....
"perkara biasa...." jawab pak non.....
tgk kalender...
2 minggu lg nk bulan 4...
"duit dah sesak nie....nk makan pon kena "rebuih" batu...." pak non kata kt en...
"sungguh gak...nk harap kawan2 mcm pelaq lg sorg2(yg terasa ambek lar)....." en jawab...

sedikit perbualan antara aku dgn best pren aku a.k.a housemate aku.....
tiap2 bulan camtu
bila smpai tgh bulan jaa mesti ramai yg ngeluh...
duit x dak larr
lapaq nasikk larrr
tp yg sonok tu duit habis sbb kawan
tp bila kawan senang ada dia ingat kat kita.....
btoi gak kdg2 org kata "pegi mam**s dgn pengorbanan...
aku pon xtaw apa nk cakap pasai kawan nie....mmg x kan habis...
org kata laen org laen perangai....
kawan nie mcm2 jenis....
mcm org kampung kata "org gila nie bukan semuanya sama"....
ntah2 kawan2 aku tu ada yg gila...
mana kita nk taw...
tp aku normal lar...hehehe

nk pilih kawan pon kena pandai....
ada yg betoi2 kawan....
ada yg nk tumpang kaya
ada yg nk tumpang glamour...
mcm2 kawan nie...
jadi lah mcm aku....
kalo nk taw kawan kita nie jenis camna...
cuba bawak keta atau moto pastu bg xcdent....
masuk wad dalam 2 3 minggu....
masa nie baru kita taw kawan kita camna.....
aku cakap nie sbb aku dan try...
tp bukan saja2 bg xcdent lar....hehehe
sapa maw sakit toi x?????
hmmm...

xpa larh.....takat nie dulu larh....
kalo aku cita byk2 pon nnti sapa2 yg baca mestu jemu.....
carilah kawan yg btoi2 kawan....chow

salam kUpU_kUpU

March 13, 2011

percaya padaku....







Aku tak tahu apa yang kurasakan
Dalam hatiku saat pertama kali
Lihat dirimu melihatmu
Seluruh tubuhku terpaku dan membisu
Detak jantungku berdetak tak menentu
Sepertinya aku tak ingin berlalu


Berikan cintamu juga sayangmu
Percaya padaku ku ‘kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku


Ku berikan cintaku juga sayangku
Percaya padaku ku ‘kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku
Saat ku tahu kau akan pergi jauh

Izinkan aku ‘tuk selalu menatimu
Untuk katakan ku ingin dirimu
Agar kau tahu betapa ku terlalu
Mencintaimu aku akan menunggu
Hingga dirimu kembali untukku


Tolonglah aku bagaimana diriku
Ungkapkan itu rasa yang membelenggu
Dalam hatiku ku cinta padamu


salam kupu kupu

arti cinta sejati,the potte's





Aku rasa tlah ku temukan cinta sejati
Saat aku hilang arah dan tak terkendali
Di saatku coba bertanya di suatu sisi
Ku yakin kau cinta mati

Aku diam bukan berarti aku membisu
Percayalah ku tercipta hanya untuk kamu
Di jantungku hanya ada selembar namamu
Ku yakin kau pun begitu

Dapatkah kau mengartikan sayapku
Dapatkah kau mengartikan cintaku
Peluk dan cium untukmu
Kau selalu di hatiku

Dapatkah kau menjadi letak surgaku
Dapatkah kau menjadi permaisuriku
Rebahkan sayap-sayap cintamu
Dan bawalah ku ke damaimu


Aku rasa tlah ku temukan cinta sejati
Saat aku hilang arah dan tak terkendali
Di saatku coba bertanya di suatu sisi
Ku yakin kau cinta mati

berehhh........

huh.....lega gilaa
semalam dah settle suma benda yg menganggu aku dan si dia....
segala permasalahan telah pon selesai....
hope benda2 cenggini x jadi dlam perhubungan kami.....
tp dah mmg jd adat perhubungan....
kalo x gado mesti x syok kan????
tp kalo tiap2 ari gadoh pon x best gak....
ramai org cakap gado nie mengeratkan lagi hubungan....
btol kew?????
tp apa2 pon aku mmg tabik "spring" habis pnya akt housemate aku....
x pasal2 ajak "marka" dia gadoh....
tp dia bleh handle...
fuhh mmg steady lar...
kdg2 tu sja xblas msg...xangkat tepon....
bila aku tnya "awat ang x angkat,"....
dia dgn muka selamber jawab "saja,"....
tp kalo nk cita pasal kawan2 nie mmg xkan habis....
boleh kata sorang housemate aku tu dkat 10 prangai yg berbeza....
mmg penat larh aku nk menaip...
heheh aku cita ckit2 jew....
xkan nk cita suma...
nnti meng"aib"kan depa plak....
tp aku kdg2 amek contoh member aku gak...
walopon cara dia tu x berapa kena....
nk buat camna...
aku nie baru stahun jagung dlam bab2 couple nie (ceeewahhh).....
apa2 pon aku rasa hepi sgt sbb prob aku dgn "p!NkY" aku dah settle.....
aku pon dah ngantok.,..
bsok plak ada test....
pg2 buta buat test...
xpenah dibuat org...
chow....
salam kupu kupu....

March 11, 2011

DIA x penah cakap

hari nie jumaat....
DIA kata DIA balik umah....
dapat cuti seminggu.....
sebab baru lepas exam....
DIA mesti hepi kan?????
kat ostel ada kawan2....
balik umah ada mak....abah...
tp aku x nmpak kt mana fungsinya AKU.....
kdg2 rasa mcm x perlu pon ada gak.......
aku x tau apa yg DIA nk dr AKU.....
maybe AKU x mampu bg apa yg DIA nak....
tp kalo DIA x cita apa mcm mana AKU nk taw.....
tp DIA xpenah cakap....
mcm dalam cita HKLBR......"ce cite....ce cite...."
kdg2 AKU dgr DIA hepi sgt.....
masa AKU tepon DIA asa mcm DIA ada problem....
tp bila aku nk letak je tros dgr mcm xdak problem...
agaknya mmg DIA xsuka aku tepon DIA.....
kalo DIA xsuka xpa lar....
tp DIA x penah cakap.....
kalo msej pon camtu....
msej kejap pastu dah sunyi....
maybe DIA marah sbb aku buat camtu kt DIA.....
masa msej pon tgh rancak2 msej tetiba keluar msg "hmm"..."owh"...
trus spoil mood msg tu....
slalunya kalo buat camtu mesti ada apa2 yg mengganggu DIA kan....
tp bila AKU tnya jawapan DIA tetap sama......
"x dak apa".....
kalo ada masalah xleh ke DIA cita kat AKU.....
kalo dgn kawan2 DIA bleh share kenapa x dgn AKU?????
someone yg DIA dah declare sbg someone special dlm hidup DIA....
tp DIA x penah cakap.....

AKU pon xtaw apa nk buat....
AKU syg DIA sgt2.....
i'll always love u syg....

March 10, 2011

irwansyah-tentang perasaanku[HD]video clip






Aku takkan lelah menunggu
Hingga waktu ajal menjemputku
Takkan pernah ada sesalku untuk menunggumu

Aku harus tetap menunggu
Hingga nanti aku berbaring
Sampai mati aku akan tetap menunggumu

Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
Ingin ku berikan semua hanya untukmu
Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu

Ku ingin kau tahu tentang perasaanku
Ku ingin kau tahu besar cinta padamu
Ingin ku berikan sisa waktuku
Dan sisa umurku sampai mati

Aku harus tetap menunggu
Hingga nanti aku berbaring
Sampai mati aku akan tetap akan tetap menunggumu

Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
Ingin ku berikan semua hanya untukmu
Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu

Ku ingin kau tahu tentang perasaanku
Ku ingin kau tahu besar cinta padamu
Ingin ku berikan sisa waktuku
Dan sisa umurku

Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
Ingin ku berikan semua hanya untukmu
Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu

Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
Ingin ku berikan semua hanya untukmu
Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu

Ku ingin kau tahu tentang perasaanku
Ku ingin kau tahu besar cinta padamu
Ingin ku berikan sisa waktuku
Dan sisa umurku sampai mati

fuHH

letih 1 ari nie.....kelas start lewat......tp skali kelas 2 jam.....klas last skali smpai pkol 7....
mana da kelas smpai senja2....gila pnya jadual.....
tp nk wat camna....nak xnak kena lar aku pi kelas...kalo x kena BAR.....laaaaagi susah.... 
balik kelas rest jap...pening kpala nk decorate blog aku neh....huh..
bak kata geng kak limah "bala bala".....hehehe

tW!sTeR

Esau Wood sawed wood.
Esau Wood would saw wood with a wood saw.
Esau's wood saw would saw wood!
One day, Wood's wood saw would saw no wood,
so Wood sought a wood saw that would.
Then, Wood saw a wood saw saw wood as no
wood saw Wood ever saw wood sawed wood.
So Wood sought the wood saw that sawed wood
as no wood saw Wood ever saw ever sawed.
Now Wood saws wood with the wood saw Wood
saw saw wood as no wood saw
Wood ever saw would wood saw wood.

I never smelled a smelt that smelled like that smelt smelled

United States twin-screw steel cruisers

Moses supposes his toeses are roses,
but Moses supposes erroneously;
for nobody's toeses are poses of roses,
as Moses supposes his toeses to be.

A big black bear bit a big black bug
and the big black bug bled black blood.

Theophilus Thistle, the Thistle Sifter,
Sifted a sieve of unsifted thistles.
If Theophilus Thistle, the Thistle Sifter,
Sifted a sieve of unsifted thistles,
Where is the sieve of un-sifted thistles
Theophilus Thistle, the Thistle Sifter, sifted?